Sabtu, 13 Jun 2009

rabe rubber

(i)
deaf angle tanya:
ada lagi ko ni smua eh..getah pemadam yang gambo2 bendera2 negara tu ko ada? hehe

(Mac 26, 2009)

(ii)
sebelum berpindah ke kuala lumpur pada tahun 1977, saya bersekolah di sekolah kebangsaan pulau tiga kiri, kampung gajah, perak. dalam kelas itu ada seorang budak perempuan tiga suku, namanya minah.

"cheeeeeeeeeegu, mail nak rubber keme," jerit minah.
"mail, kecik-kecik kamu dah pandai nak meraba," jerkah cikgu ahmad.

(suatu hari, 1974)


11 ulasan:

Jamkoleksi berkata...

Teman biasa temankan kakak teman semasa di kelinik kesihatan telok sareh tahun 1972, ingat lagi bila bulan disember banjir le klinik tu... miker time tu darjah berapa yer?...

deaf_angel berkata...

yesss...ni dia..

bro aku cakap - ko taruk ko nye postmark ke hapa tu kat foto2 ko ambik la.
Tak yah besar2 sampai buat foto tu jadi rosak, tapi kecik2 ko taruk kat tepi ke hapa ke.
Pasal ko nye foto2 ko tampal ni smua rare, so at least orang lain pakai foto2 ko, ada jugak sikit2 peninggalan ko kat foto tu.
Bukan terkejar glamer or copyright, tapi just untuk kepuasan diri.

syiling peringatan berkata...

Pernah memiliki raber macam nie. memang "Kenangan Lalu" ....

rimanilzah berkata...

abg lan,
72 saya tak sekolah lg

deaf,
tk krn beri ingatan. aku cuba buat

spm,
satu lagi koleksi kenangan mengusik jiwa

Fitri Osman berkata...

Salam bro..pasal alamat tu nanti le..Kat saya cuma ada sekeping je tiket wayang Lido 1994..jadi le ada satu dulu, tak le rindu sesangat..Tiket bas mini ni, takde langsung..pegang dgn tengok dekat2 pun tak sempat..yg bro punya tiket bas mini tu memang tiket yg old skool le yek??

rimanilzah berkata...

fitri,
tak mahu tak apa. ingat nak bagi free aje. tiket wayang panggung di bagan serai - mungkin sekitar tahun 60-an.

Jamkoleksi berkata...

teman memang tumpah darah di bagan serai tapi bila time tingkatan satu sampai tamat universiti semuanya di luar kawasan... jadi ingat-ingat teman bagan serai masa tu ada panggung faderal dan merlin saja... time filem hindustan... penuh bas merah dengan orang macam naik bas mini kat kuala lumpur tu... rasa teman dewan happy ni yang dok ada depan sekolah menengah alang iskandar kot... kedai baru juga tu... sekitar 1990an juga kot...

matakucing berkata...

wah...cantik lagi rubber tu

rimanilzah berkata...

matakucing,
woit brader, dah habis cuti ka?

matakucing berkata...

hehehe bukan cuti..
kerja kerja kerja

fairus berkata...

ni kalu tak silap tahun 80-an. Saya banyak dulu ni.. Main getah pemadam, siapa menang dia dapat pemadam.. :)